У Франції за антисемітизм заарештували пару з Молдови

Дата: 02 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Парижі правоохоронці заарештували подружжя з Молдови. Причиною стало те, що вони наклеїли зірку Давида на стіну в 10-му окрузі французької столиці, де впродовж останніх днів зʼявилися десятки подібних зображень та антисемітських написів.

Про це повідомляє BFMTV. 

Фото: Digi24.ro

У прокуратурі повідомили, що обвинувачені – 33-річний чоловік та 29-річна жінка. Про дії подружжя правоохоронцям розповів місцевий житель. Затримані кажуть, що наклеїли зірку Давида на будівлю на замовлення третьої особи.

Пара нелегально перебуває на території Франції, тому на неї очікує депортація в Молдову.

Нині у Парижі та навколишніх населених пунктах вже зафіксували близько 50 подібних інцидентів. 

Раніше ZMINA писала, що у ніч із 30-го на 31 жовтня в 14-му округу Парижа на стінах житлових будинків і банків з’явилися зірки Давида. Їхня загальна кількість сягає близько 60.

Поліція почала розслідування за фактом заподіяння шкоди майну з обтяжувальною обставиною зв’язку з расою, етнічним походженням чи релігією. 

Нагадаємо, що із 7 жовтня французькі правоохоронці заарештували 336 людей за вияви антисемітизму. А загалом за цей час поліцейські зареєстрували 588 антисемітських інцидентів. 

Єврейська громада Франції налічує майже 500 тисяч осіб, вона найбільша в Європі.

Тоді міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен казав, що з початку бойових дій на Близькому Сході станом на 13 жовтня зафіксували понад 100 антисемітських актів. Більшість із них стосувалася графіті, на яких зображено свастику, написи “смерть євреям”, заклики до інтифад проти Ізраїлю. Однак деякі інциденти охоплювали арешти людей, які хотіли пронести ножі до шкіл і синагог.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter