Вночі в Парижі невідомі намалювали близько 60 зірок Давида на стінах будівель: поліція шукає причетних

Дата: 31 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч із 30 на 31 жовтня в 14-му округу Парижа на стінах житлових будинків і банків з’явилися зірки Давида. Їхня загальна кількість сягає близько 60. 

Про це повідомляє BFMTV. 

Фото: Anne Gindt

Поліція почала розслідування за фактом заподіяння шкоди майну з обтяжувальною обставиною зв’язку з расою, етнічним походженням чи релігією. 

Зірки Давида, символи єврейської релігії, виявили на житлових будинках і берегах на вулицях Пер-Корантен, на вулиці де ла Томб-Ісуар та на перетині вулиці Сент-Ів.

Удень муніципалітет оголосив, що аналогічні мітки хтось встановив також у 13-му та 15-му округах. Про інших повідомлялося напередодні в Обервіллі, Сент-Уані чи Іссі-ле-Муліно.

У середині жовтня такі випадки фіксували в Берліні.

Мер 14-го округу розкритикував “антисемітські та расистські” ярлики. 

“Цей акт маркування нагадує процеси 1930-х років і Другої світової війни, які призвели до винищення мільйонів євреїв”, – зазначив посадовець.

Заступник мера, на імʼя Девід Белліард, який відповідає за доброустрій громадського простору, каже, що символи на стінах слугують “нагадуванням про темні часи французької історії”.

Муніципалітет планує подати скаргу, а на місце події відправлять міських прибиральників, щоб ті прибрали зображення.

Нагадаємо, що із 7 жовтня французькі правоохоронці заарештували 336 людей за вияви антисемітизму. А загалом за цей час поліцейські зареєстрували 588 антисемітських інцидентів. 

Єврейська громада Франції налічує майже 500 тисяч осіб, вона найбільша в Європі.

Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен заявив, що з початку бойових дій на Близькому Сході, станом на 13 жовтня, зафіксували понад 100 антисемітських актів. Більшість із них стосується графіті, на яких зображено свастики, написи “смерть євреям”, заклики до інтифад проти Ізраїлю. Однак деякі інциденти охоплювали арешти людей, які хотіли пронести ножі до шкіл і синагог.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter