У Франції розслідують загибель на Донеччині журналіста інформагенства AFP

Дата: 11 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Національна антитерористична прокуратура Франції розпочала розслідування загибелі на Донбасі журналіста інформаційного агенства AFP Армана Солдіна.

Про це повідомляє Reuters.

Фото: AFP

Так, 32-річний Арман Солдін загинув у вівторок 9 травня внаслідок обстрілу російськими ракетами міста Часів Яр, розташованого поблизу Бахмута, де протягом декількох місяців тривають бої. 

Журналіст був на лінії фронту разом з чотирма колегами. Вони не постраждали, бо під час обстрілу перебували з українськими військовими.

“Підрозділ у боротьбі зі злочинами проти людяності, воєнними злочинами та правопорушеннями розпочав кричуще розслідування за фактом трьох воєнних злочинів”, – заявили у прокуратурі.

Зокрема, йдеться про вбивство журналіста – особи, яка захищена міжнародним гуманітарним правом. 

Відомо, що прокуратура Франції вже порушила сім попередніх розслідувань щодо воєнних злочинів у справах, скоєних на шкоду громадянам Франції в Україні з початку повномасштабної війни. Зокрема, дві справи стосувалися загибелі французьких журналістів під час виконання службових обов’язків.

Нагадаємо, що загалом Солдін став 57-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії, та 10-м журналістом під час виконання професійної діяльності.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що біля Херсона в районі Антонівського мосту внаслідок атаки росіян отримав поранення журналіст італійської газети La Repubblica Коррадо Дзуніно, продюсер, українець Богдан Бітік загинув.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter