У Філадельфії школярі створили фейки вчителів у тіктоці, звинувачуючи їх у педофілії, расизмі та гомофобії

Дата: 09 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Учні 7–8 класів середньої школи Грейт-Веллі у Філадельфії створили в тіктоці 22 фейкові акаунти вчителів, у яких публікували контент, що загрожував їхній репутації. Серед такого контенту були натяки на педофілію, расистські меми, гомофобні дописи та пости, у яких ішлося про інтимні зв’язки між учителями.

Про це повідомляє The Times.

Фото: Great Valley Middle School in Malvern

У лютому вчителька іспанської мови цієї школи, яка ніколи не користувалася тіктоком, знайшла фальшивий профіль, де була опублікована її справжня фотографія із сімейної відпустки на пляжі з чоловіком та дітьми. Під фото був підпис: “Ви любите торкатися дітей?” – “Так”.

Через кілька днів ще 20 викладачів школи виявили, що їхні фейкові сторінки також є в мережі. Невдовзі сотні учнів підписалися на ці акаунти, коментували й поширювали їхні фото, дописи та відео.

Директор школи Едвард Соудерс на обідній перерві провів розмову з учнями про неприйнятну поведінку, попередивши, що ініціаторам загрожує відрахування. Кількох учнів тимчасово відсторонили від навчання. Директор також надіслав електронні листи батькам, у яких назвав ці фейкові дописи “нешанобливим зображенням учителів” і попросив їх поговорити з дітьми про відповідальне користування соціальними мережами та повідомляти про випадки видавання себе за іншу особу або кіберзалякування.

Школа подала скаргу до місцевого шкільного округу, який звернувся до тіктоку з проханням заблокувати фейкові акаунти. Самі вчителі також поскаржилися на ці акаунти.

До травня кілька фейкових акаунтів учителів зникли із соцмережі, зокрема ті, що використовували справжні прізвища педагогів – Мотц, Вайтлока і Сцібілії. Однак з’явився новий фейковий акаунт щодо Сцібілії, де в травні опублікували кілька нових відео з жартами про неї.

У червні дві школярки записали відео з вибаченнями, заявивши, що не мали наміру заходити так далеко, щоб їм загрожувало відрахування, і що вся кампанія була жартівливою. Вони також заявили, що продовжують викладати контент, але поки що поширюють його в приватних повідомленнях. Усі відео стануть загальнодоступними на початку нового навчального року. Врешті, станом на липень школярки видалили свої відео з вибаченнями.

Поки що з 22 фейкових акаунтів учителів школи Грейт-Веллі заблоковано лише чотири.

Нагадаємо, що у квітні цього року в американському місті Балтимор учителя Дажона Дарієна підозрювали у використанні штучного інтелекту для створення фейкових записів з расистськими висловлюваннями нібито директора школи щодо учнів та викладачів. 

Поліція затримала чоловіка в справі про запис із голосом директора однієї з балтиморських шкіл. На записі, оприлюдненому ще в січні, чути, як нібито керівник каже про учнів і викладачів: “Я справді не розумію, чому я мушу щодня терпіти цих дурнів”. Він також начебто говорив про “невдячних чорних дітей”.

Крім того, на записі чути фразу: “І, якщо мені доведеться отримати ще одну скаргу від ще одного єврея в цій громаді, я долучуся до іншої сторони”.

Правоохоронці зʼясували, що запис неавтентичний та містить сліди контенту, створеного штучним інтелектом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter