У Довжанську Луганської області центральну лікарню переобладнали в шпиталь для важкопоранених

Дата: 17 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Міську центральну багатопрофільну лікарню у Довжанську Луганської області переобладнали у госпіталь для важкопоранених. Крім того, працівників бюджетних установ змушують терміново здавати кров.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Довжанська центральна міська лікарня №1. Фото: Wikimapia

Як зазначають в адміністрації, значна більшість медичних закладів закрита для цивільних. Проте днями окупанти відправили на планове лікування до Ростовської області 20 мирних жителів.

“Цивільних, яким потрібна госпіталізація, рятуватимуть в сусідніх регіонах РФ. Пацієнтам вкрай незручно і важко. Втім, зручно бойовикам та їхньому командуванню”, – додали в Луганській ОВА. 

Раніше ZMINA писала, що окупаційна адміністрація Луганської області має проблеми з розселенням новоприбулих окупантів, тому знайшла вихід для довгострокового розміщення бойовиків – розселяти їх у пологовому будинку та дитячій лікарні.

Нагадаємо, що аналогічна ситуація і на Запоріжжі. Зокрема, у листопаді в одну з мелітопольських лікарень заселилися російські військові. Так звані “кадирівці” приходять уночі та розташовуються на вільних лікарняних ліжках. Водночас російські медики, яких завезли на тимчасово окуповані території, не хочуть працювати та намагаються якнайшвидше виїхати звідти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter