Лікарі з Росії не хочуть працювати на тимчасово окупованих територіях і намагаються якнайшвидше звідти виїхати – Федоров

Дата: 07 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

В одну з мелітопольських лікарень заселилися російські військові. Так звані “кадирівці” приходять уночі та розташовуються на вільних лікарняних ліжках. Водночас російські медики, яких завезли на тимчасово окуповані території, не хочуть працювати та намагаються якнайшвидше виїхати звідти.

Про це в ефірі телемарафону повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Ілюстративне зображення. Фото: Depositphotos

“Якщо раніше ми говорили, що в Мелітопольській лікарні немає російських військових, а лише цивільні, а в усіх інших лікарнях утворено російські шпиталі, то з минулого тижня вони почали прилізати й до нашої лікарні. Вночі приїжджають “чеченці”, які просто селяться по вільних ліжках. Це зрозуміло, що антисанітарія, це небезпечно для лікарів, більшість із яких уже й так виїхала”, – наголосив мер.

Також він зазначив, що окупантів не хвилює, де та як мають лікуватися цивільні. За його словами, про медичну допомогу не може йти мова, оскільки окупанти не постачають необхідних медикаментів до тимчасово окупованих місць і водночас вони заборонили через волонтерів із Запоріжжя постачати все необхідне.

“Присилають якихось гастролерів-лікарів з Росії до міста Мелітополя, але вони не дуже хочуть там працювати і якомога швидше намагаються виїхати з тимчасово окупованих територій”, – підсумував Федоров.

Нагадаємо, що російські військові запровадили інформаційну блокаду на окупованих територіях Запорізької області: перевірятимуть телефони жителів, щоб виявляти, з ким і про що людина спілкується, де і які новини читає. 

За інформацією Федорова, якщо під час “перевірки” телефона окупанти побачать проукраїнське джерело інформації, до жителя будуть застосовані штрафи. У разі повторної перевірки – “кримінальна відповідальність”. Іншими словами, російські військові посадять людину “на підвал”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter