Росіяни запровадили військову цензуру на окупованих територіях Запорізької області — міський голова

Дата: 30 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові запровадили інформаційну блокаду на окупованих територіях Запорізької області.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телеканалу FreeДом, пише “Українська правда”.

Російські окупанти в Україні. Джерело: ЕРА

За словами очільника міста, окупанти ввели військову цензуру — перевірятимуть телефони жителів, щоб виявляти, з ким і про що людина спілкується, де і які новини читає.

“Якщо при “перевірці” телефону окупанти побачать проукраїнське джерело інформації, до жителя будуть застосовані штрафи. При повторній перевірці — “кримінальна відповідальність”. Іншими словами, російські військові посадять людину “на підвал”, — написав він.

Федоров нагадав, що з перших днів окупації Мелітополя та інших територій Запорізької області росіяни заблокували українських операторів зв’язку, інтернет-провайдерів, теле- та радіомовлення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на тимчасово окупованій території Запорізької області росіяни в тестовому режимі запустили пропагандистське радіо. Воно має назву “За!Радіо” і вестиме мовлення на FM-частоті.

Також на тимчасово окупованій Херсонщині росіяни для поширення антиукраїнської пропаганди взялися за розвиток телеграм-каналів. Водночас вони активно залучають телебачення і друковані видання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter