На Луганщині окупанти переобладнали під військовий шпиталь пологовий будинок і дитячу лікарню

Дата: 14 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Окупаційна адміністрація Луганської області має проблеми з розселенням новоприбулих окупантів, тому знайшла вихід для довгострокового розміщення бойовиків – розселяти їх у медичних та навчальних закладах. 

Про це повідомляє Луганська ОВА. 

Фото: Reuters

“Через значну кількість санітарних втрат серед загарбників пологовий будинок у Луганську вже декілька місяців використовують для лікування поранених військовослужбовців РФ”, – зазначають в адміністрації.

Також під військовий шпиталь переобладнали приміщення дитячої лікарні №3.

Однак окупаційна адміністрація все ще має проблеми з розселенням прибулих окупантів.

Так, на тимчасово окупованих територіях Луганської області школярів примусово переводять на дистанційне навчання, щоб звільнити місце для військових з РФ.

В окупаційному “уряді ЛНР” повідомили, що 127 освітніх установ перейшли на дистанційний формат навчання у зв’язку із захворюваністю на гострі респіраторні вірусні інфекції. Водночас у Луганській ОВА пояснили, що перевищення епідпорогу наразі становить лише 14,7 %, і зазвичай у таких випадках оголошують карантин, але це нетривалий захід звільнення приміщень.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року на тимчасово окупованій території Херсонської області росіяни ставили військову техніку та розміщували особовий склад у школах, де перебували діти й тривав навчальний процес. Фактично російські загарбники використовували дітей як “живий щит”.

Крім того, у листопаді російські окупанти облаштовували склад з боєприпасами на місці знищеного Центрального ринку Маріуполя. Поблизу цього місця розташована школа. У такий спосіб окупанти вкотре намагаються прикритися цивільним населенням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter