У Донецькій області розширили перелік населених пунктів, з яких евакуюватимуть дітей

Дата: 06 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

На Донеччині проведуть примусову евакуацію дітей з міст Мирноград та Селидове, а також із деяких населених пунктів Курахівської, Селидівської, Новогродівської, Іллінівської та Гродівської громад.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Таке рішення ухвалили під час засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

“Під час засідання прийняли рішення про проведення евакуації дітей з їх родинами у примусовий спосіб з Мирнограда, сіл Маринівка, Михайлівка, Лисівка та міста Новогродівка Новогродівської громади, сіл Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка та селища Новоекономічне Гродівської громади, сіл Костянтинопольське та Острівське Курахівської громади”, – йдеться в повідомленні.

Загалом ідеться про евакуацію в примусовий спосіб дітей із їхніми родинами з населених пунктів, наближених до лінії розмежування на 10 кілометрів. Це, зокрема, населені пункти Селидівської, Курахівської та Іллінівської громад.

Так, Селидове щодня перебуває під ворожими обстрілами, а до лінії фронту залишилося 8 кілометрів, зазначив Філашкін.

За словами посадовця, евакуацію проводитимуть броньованим транспортом поліції та ДСНС. Спершу родини доправлять до евакуаційного хабу. Звідти – до місць тимчасового проживання в Рівненській та Полтавській областях, а також в інших регіонах України.

Нагадаємо, днями евакуацію оголосили в більш ніж 10 населених пунктах чотирьох територіальних громад – Гродівської, Іллінівської, Новогродівської, Курахівської. До безпечних регіонів планують вивезти 744 дітей з їхніми сім’ями.

Раніше ZMINA повідомляла, що Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій. Це рішення ініціював та розробив Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення.

Для батьків та опікунів, які збираються евакуюватися разом з дітьми, у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надали поради щодо того, як убезпечити дитину від психологічних травм у момент евакуації й адаптації на новому місці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter