У Дніпрі відкрили перший в Україні соціальний гуртожиток для маріупольців

Дата: 28 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У Дніпрі відкрили перший в Україні гуртожиток для переселенців з Маріуполя. Житло надають безплатно, і одночасно розміститися там можуть 35 родин. 

Про це повідомила Маріупольська міська рада.

Фото: Маріупольська міська рада

“Ключі від соціального житла у Дніпрі отримали перші маріупольські родини. Корпус університету відремонтовано під соціальне житло. Створені сучасні та комфортні умови. Є пральня, зона коворкінгу та дитяча кімната”, – розповіли у міськраді. 

Відремонтувати гуртожиток коштувало 36 мільйонів гривень, кошти виділили з бюджету та отримали від міжнародних партнерів.

Ключі вже отримали 127 людей, тобто 35 родин. Переважна більшість з них – жінки та діти. Деякі з них мають проблеми зі здоровʼям.

Забудовники також планують зробити на території гуртожитку дитячий майданчик та рекреаційну зону. Крім того, незабаром розпочнуть ремонт у підвальному приміщенні та утеплення фасадів.

Фото: Маріупольська міська рада

“Житло – це запит №1 для маріупольців. Ми працюємо над тим, щоб розв’язувати житлові питання. Найшвидшим рішенням є ремонт існуючих гуртожитків під соціальне житло. Цей пілотний проєкт дає старт для переоблаштування у Дніпрі ще двох гуртожитків. Це 333 соціальні кімнати. Працюємо над розширенням програми по всій Україні”, – зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

У березні ZMINA писала, що волонтери з Івано-Франківська створили прихисток у селі Загвіздя для жінок із дітьми з інших регіонів, які втратили свої домівки через повномасштабну війну. Проживання в шелтері безоплатне. 

Волонтери прихистку закликають охочих приносити одяг для дорослих і дітей, меблі та техніку для шелтера. Ці речі можна залишити в соціальній крамниці “Час добра і милосердя” за адресою: місто Івано-Франківськ, вул. Василя Стуса, 37-Б.

Нагадаємо, що Велика Британія та Польща збудують два тимчасових поселення на Заході та в Центрі України, щоб забезпечити житлом тих, хто був змушений залишити свої будинки внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. 

Так, у двох поселеннях, що побудують у Львові та Полтаві, зможуть розміститися понад 700 осіб. На реалізацію проєкту Британія виділить 10 мільйонів фунтів стерлінгів (12,3 мільйона доларів).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter