На Франківщині створили шелтер для жінок з дітьми, які евакуювалися з інших регіонів України

Дата: 15 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Волонтери з Івано-Франківська створили прихисток у селі Загвіздя для жінок із дітьми з інших регіонів, які втратили свої домівки через повномасштабну війну. Наразі там ще залишилося пʼять вільних кімнат.  

Про це повідомила керівниця благодійної організації “Час добра і милосердя” Валерія Кушніренко в коментарі “Суспільному”.

Фото: Суспільне

Насамперед волонтери надають житло жінкам, які опинилися в складних життєвих обставинах через війну. Так, у прихистку вже завершили ремонт та заселили туди дві родини з Харківської області. 

За словами Кушніренко, облаштовувати приміщення волонтери почали наприкінці травня 2022 року, а повністю ремонт завершили в січні.

Нові мешканці вже можуть користуватися кімнатами, кухнею та пральнею. Усю техніку та меблі допомогли закупити небайдужі. 

Нині доступно п’ять вільних кімнат. Їх пропонують жінкам з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах через повномасштабну війну. Проживання в шелтері безоплатне. 

“Ми запрошуємо таких мам з дітьми, які вагаються, не мають ресурсів. Ми готові оплатити дорогу, прийняти з песиком, навіть можемо приїхати й забрати. Ми готові створити всі умови для того, щоб родини відчули себе в повному комфорті. Допомагаємо оформити соціальні виплати, також з медичними обстеженнями”, – зазначає керівниця благодійної організації.

Фото: Суспільне

У прихистку залишилося відремонтувати фасад будинку та облагородити територію.

Крім того, волонтери закликають охочих приносити одяг для дорослих і дітей, меблі та техніку для шелтера. Ці речі можна залишити в соціальній крамниці “Час добра і милосердя” за адресою: місто Івано-Франківськ, вул. Василя Стуса, 37-Б.

Нагадаємо, що в грудні в Івано-Франківській області розпочав роботу шелтер – реабілітаційний центр для жінок, які постраждали від сексуального насильства внаслідок військового вторгнення РФ до України. Там жінки зможуть безоплатно жити впродовж шести місяців. 

Читайте також: “Допомагаємо адаптуватися на новому місці та самореалізуватися”: як діє безпечний простір для жінок та дітей у Запоріжжі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter