На Івано-Франківщині відкрили реабілітаційний центр для жінок, які постраждали від сексуального насильства в умовах війни

Дата: 03 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

В Івано-Франківській області розпочав роботу шелтер – реабілітаційний центр для жінок, які постраждали від сексуального насильства внаслідок військового вторгнення РФ до України. Жінки зможуть безоплатно жити у центрі впродовж шести місяців.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Фото: Офіс генпрокурора

Центр створила громадська організація “Елеос-Україна” за підтримки українських та міжнародних партнерів.

“У створення реабілітаційного шелтеру ми вклали весь свій досвід, сили, знання та палке бажання зцілити фізичні та душевні рани жінок та дівчат, чиї життя та долі намагались зруйнувати російські окупанти” – розповідають представники “Елеос-Україна”.

Прокурори Офісу генпрокурора тісно співпрацюють з цією громадською організацією щодо допомоги постраждалим від злочинів сексуального насильства, пов’язаного з військовим вторгненням РФ.

Потерпілі матимуть можливість безоплатно проживати у шелтері протягом пів року. Там вони отримають кваліфіковану психологічну, медичну та іншу допомогу.

Фото: Офіс генпрокурора

“Така модель є оптимальною як з позиції турботи про постраждалих, так і для результативності кримінального процесу. Адже потерпілі у шелтері завжди мають змогу прямого контакту з прокурором – можуть надати свідчення саме тоді, коли психологічно до цього готові. Прокурори спілкуються з ними за місцем проживання, в комфортних та безпечних умовах, далеко від місця, де було скоєно злочини” зазначила керівниця другого відділу Управління Офісу Генерального прокурора щодо СНПК Анна Сосонська.

За її словами такий підхід дозволяє уникнути повторної травматизації та отримати повну інформацію, необхідну для доведення провини злочинця у суді.

Шелтер вже прийняв перших мешканок. У планах відкрити нові центри для чоловіків та сімей постраждалих від сексуального насильства внаслідок російської військової агресії.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора та “Ла Страда-Україна” запустили чатбот для постраждалих від сексуального насильства в умовах війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter