У Дніпрі чоловік побив співмешканку з двомісячною дитиною на руках: у немовляти тяжкі травми голови

Дата: 08 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У Дніпрі чоловік побив співмешканку, яка тримала дитину на руках. Унаслідок падіння у двомісячного немовляти діагностували закриту черепно-мозкову травму. 

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє видання “Дніпро Час”.

Фото: Mariah Haddenham

Сварка між 49-річним чоловіком та 28-річною жінкою трапилася 7 листопада. Від удару кривдника мати впала, а немовля вдарилося головою об підлогу. Лікарі Дніпропетровської обласної лікарні, куди доставили потерпілих, окрім закритої черепно-мозкової травми також діагностували в дитини забій головного мозку першого ступеня, перелом лівої тім’яної кістки та забій м’яких тканин голови.

Інформації щодо стану жінки медіа не повідомляють.  

Кривдника одразу доставили до відділку поліції, а правоохоронці кваліфікували подію за статтею “Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження”. Санкція статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на той самий строк.

За даними медіа, раніше чоловіка вже судили за умисне легке тілесне ушкодження, розбій та шахрайство.

Це не перший випадок побиття жінки з дитиною на руках, що трапився в Дніпрі цього року. Влітку нетверезий чоловік прямо на вулиці побив дружину, яка тримала немовля, а потім укусив за ногу патрульного, що намагався його затримати. 

Уже два роки систематичне вчинення фізичного, психологічного чи економічного насильства щодо рідних та близьких в Україні є злочином. Нове законодавство також дозволяє поліцейським видавати термінові заборонні приписи, щоб кривдник залишив потерпілу й не контактував з нею щонайменше 10 днів. Проте, як свідчать дослідження, роблять це правоохоронці неохоче. 

За минулий рік понад 900 домашніх кривдників отримали покарання, а кількість повідомлень щодо домашнього насильства зросла на 66%. 

Цього року відповідальність за насильство в сім’ї посилили. Відтепер потерпілі мають змогу отримати відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, а карати за домашнє насильство почнуть, зокрема, військових. Раніше, якщо вони вчиняли насильство стосовно рідних, щодо них також складали адмінпротокол, але передавали справу відповідним військовим формуванням, які вже й вирішували, починати розслідування чи ні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter