У “Дії” додали функцію реєстрації на Національний мультипредметний тест

Дата: 23 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Абітурієнти 2024 року зможуть зареєструватися на національний мультипредметний тест через застосунок “Дія”.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Фото: Міністерство цифрової трансформації України

Український центр оцінювання якості освіти інтегрував Дію, щоб вступники змогли зареєструватись на НМТ швидше і зручніше. Для цього абітурієнту потрібно мати ID-картку чи закордонний паспорт у Дії, а також активувати Дія.Підпис“, – йдеться в повідомленні.

Як він зазначив, під час реєстрації на сайті УЦОЯО треба дати доступ до паспорта через застосунок. Дані з нього автоматично з’являться у формі реєстрації, тож абітурієнтам не потрібно буде вручну вводити паспортні дані та завантажувати скан чи фото паспорта і картки платника податків.

Коли будете потім логінитись у персональному кабінеті, то використовуйте Дія.Підпис – паспортні дані та податковий номер знову ж таки не потрібно буде вводити вручну“, – зауважив Федоров.

Цьогоріч основна сесія НМТ відбудеться з 14 травня до 25 червня, а додаткова – з 11 до 19 липня. У додатковій зможуть узяти участь ті вступники, які з поважних причин не склали тестування під час основної.

Абітурієнти складатимуть іспит із чотирьох предметів, три з яких визначені, а один – на вибір. У переліку обов’язкових – українська мова, математика, а також історія України.

На вибір – українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія.

Нагадаємо, у 2024 році українські школярі, які через повномасштабне російське вторгнення опинились в Ірландії, не зможуть скласти національний мультимедійний тест. 

Раніше ZMINA повідомляла, що торік російські хакери атакували мережу та компʼютери учасників НМТ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter