У ДБР заявили, що регулярні зустрічі з громадськістю йдуть на користь розслідуванням справ Майдану

Дата: 24 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Регулярні зустрічі з громадськістю йдуть на користь розслідуванням злочинів, скоєних під час Євромайдану проти мирних протестувальників.

Про це повідомив в Українському кризовому медіацентрі представник Державного бюро розслідувань Артем Яблонський.

На початку поточного року ДБР започаткувало щомісячні зустрічі з родинами Героїв Небесної сотні та постраждалими під час Євромайдану.

“Ми дуже вдячні всім небайдужим громадянам, які звертають нашу увагу на недоліки нашої роботи і на речі, які нам, можливо, не завжди помітні. […] Звісно, ми стикаємося з невдоволенням щодо швидкості просування справ і притягнення до відповідальності винних. Усе ж за ці роки багато зроблено, і є конкретні цифри, які відображають результати нашої роботи”, – сказав Яблонський. 

Відомо, що за сім років, які минули від Революції гідності, ухвалили всього 21 вирок у справах Майдану. Загалом прокурори наразі здійснюють процесуальне керівництво в 60 провадженнях, які охоплюють 4300 епізодів. Також про підозру на сьогодні повідомили 127 особам. За весь період до суду скерували 110 обвинувальних актів стосовно 206 осіб. 

Нагадаємо, що цього року на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальностіСповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану помітила й правозахисна організація Amnesty International. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter