У ДБР спростували чутки про смерть нацгвардійця, який розстріляв у Дніпрі п’ятьох людей

Дата: 01 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Інформація про нібито самогубство в СІЗО Артемія Рябчука, який убив п’ятьох людей і стільки ж поранив на Південмаші в Дніпрі, є неправдивою.

Про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань.

Артемій Рябчук. Джерело: Нацполіція України

Скриншот одного з таких повідомлень наводить видання НВ.

Джерело: nv.ua

“В інформаційному полі поширюється чутка про самогубство Артемія Рябчука, підозрюваного в розстрілі військовослужбовців Нацгвардії в Дніпрі. Ця інформація повністю не відповідає дійсності. Підозрюваний перебуває під вартою, його життю та здоров’ю нічого не загрожує”, – йдеться в повідомленні.

ДБР закликало журналістів користуватись офіційною інформацією та не поширювати фейків.

Водночас у телеграм-каналі Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявили, що ситуацію навколо Рябчука використовують для поляризації українського суспільства. У повідомленні йдеться про те, що в соцмережах створили групи на підтримку Рябчука, які активно наповнюються коментарями як реальних людей, так і ботів, що публікують однакові тексти.

Джерело: телеграм-канал SPRAVDI

“Очевидно, інцидент використовується для того, щоб дискредитувати Нацгвардію та нагнітати ситуацію в Україні загалом”, – сказали у відомстві.

Нагадаємо, що 27 січня о 3-й годині на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі сталася стрілянина. Як з’ясувалося згодом, 21-річний солдат строкової служби Артемій Рябчук під час видавання зброї з невстановлених причин розстріляв з автомата Калашникова караул військовослужбовців та втік. Унаслідок стрілянини загинули четверо військовослужбовців і одна цивільна жінка. Ще п’ятеро людей отримали поранення. Станом на 28 січня лікарі повідомили про те, що поранені почали одужувати. 

Наразі правоохоронці розслідують імовірну службову недбалість керівництва Нацгвардії та перевіряють інформацію про можливе цькування солдата, який вчинив розстріл. Військовому вже повідомили про підозру в умисному вбивстві, дезертирстві та викраденні зброї і боєприпасів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter