ДБР перевірить інформацію про можливе цькування солдата, який розстріляв нацгвардійців у Дніпрі

Дата: 27 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Слідчі Державного бюро розслідувань перевірять інформацію щодо можливого цькування солдата строкової служби Артемія Рябчука, який розстріляв караул військовослужбовців та цивільну жінку у Дніпрі.

Про це на брифінгу повідомила радниця з комунікацій відомства Тетяна Сап’ян.

Солдат Артемій Рябчук. Фото: Нацполіція

Нині слідчі допитують Рябчука. Солдату повідомили про підозру в умисному вбивстві, дезертирстві та викраденні зброї та боєприпасів. Експертиза ще має встановити психологічний стан солдата та чи не перебував він у стані наркотичного або алкогольного сп’яніння.

Після трагедії нардепка Юлія Яцик розповіла, що причиною поведінки солдата могло стати знущання зі сторони побратимів. За її словами, два місяці тому Рябчук попередив бійку між солдатами та повідомив про це керівництву, яке не вжило жодних заходів. Через це Рябчука нібито назвали “стукачем” та почали з нього знущатися.

“Звичайно, це не виправдовує поведінку нацгвардійця. Однак невжиття керівництвом жодних заходів реагування на цю подію може бути підставою для притягнення до відповідальності і інших службових осіб”, – додала нардепка. 

Слідчий повідомляє про підозру Рябчуку. Фото: ДБР

У зв’язку зі стріляниною командувач Національної гвардії генерал-полковник Микола Балан вже написав рапорт про відставку. На брифінгу він зазначив, що “за будь-які дії, і хороші, і погані, несе службу командир або командувач”. Окрім цього, за словами Балана, від виконання обов’язків на час розслідування відсторонені командир полку, де сталася трагедія, його заступник по роботі з особовим складом і начальник штабу.

Слідчі ДБР також мають з’ясувати, яким чином до мережі потрапило відео стрілянини. 

Нагадаємо, що ДБР розслідує службову недбалість керівництва Нацгвардії через трагедію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter