ДБР розслідує службову недбалість керівництва Нацгвардії через розстріл строковиком п’ятьох людей

Дата: 27 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо ймовірної службової недбалості керівництва Національної гвардії у Дніпрі. Там солдат розстріляв караул військовослужбовців та цивільну жінку, після чого втік. 

Про це повідомили у ДБР. 

Солдат Артемій Рябчук. Фото: Нацполіція

27 січня о 3-й годині на території Південного машинобудівного заводу сталася стрілянина. Як з’ясувалось згодом, 21-річний солдат строкової служби Артемій Рябчук під час видачі зброї з невстановлених причин розстріляв з автомата Калашникова караул військовослужбовців Нацгвардії та втік.

Внаслідок стрілянини загинули четверо військовослужбовців і одна цивільна жінка, ще п’ятеро отримали поранення, а у місті ввели поліцейську операцію “Сирена”. Невдовзі хлопець здався правоохоронцям. За словами заступника директора теруправління ДБР у Полтаві Володимира Шилова, Рябчук, перебуваючи у місті Підгородне, попросив випадкову жінку зателефонувати у поліцію та повідомити про нього.

Затримання солдата. Фото: Нацполіція

Наразі слідчі встановлюють обставини події, зокрема вивчають, як солдат проходив медичну комісію та в якому психологічному стані знаходився напередодні.

На думку директора ДБР Олексія Сухачова, ймовірною причиною трагедії могло стати те, що службові особи Головного управління Національної гвардії в умовах особливого періоду недбало ставилися до військової служби. 

“Потрібно виявити всі деталі, які могли призвести до трагедії, щоб унеможливити її повторення у майбутньому”, – заявив він.

Санкція статті, щодо якої відкрили провадження, передбачає від п’яти до семи років ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter