П’ятеро поранених солдатом у Дніпрі почали одужувати

Дата: 28 Січня 2022
A+ A- Підписатися

П’ятеро поранених у Дніпрі солдатом Нацгвардії почали одужувати. 

Про це в ефірі телеканалу “Рада” повідомив генеральний директор Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Дніпропетровська обласна лікарня ім. Мечникова. Фото: mechnikova.com

Внаслідок стрілянини поранення отримали п’ятеро, двоє з яких втратили чимало крові. Так, 22-річна солдатка, яка має проникне вогнепальне поранення черевної порожнини з виходом у спину та переломом хребта, втратила близько 3 літрів крові, а ще один військовий – близько 1 літра. Через це 27 січня у місті масово здавали кров колеги поранених та інші небайдужі. 

Нині, за словами Риженка, стан солдатки, яку вважали найтяжчою пацієнткою, стабілізувався. 

“Вона ще на апараті ШВЛ, але гемоглобін у неї вже 85, а поступила до нас вона з 30”, – говорить Риженко. 

27 січня у Дніпрі масово здавали кров колеги поранених та інші небайдужі

Покращуватись почав й стан інших поранених. 28 січня медики планують провести їм ще дві складні операції. 

Нагадаємо, що 27 січня о 3-й годині на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі сталась стрілянина. Як з’ясувалось згодом, 21-річний солдат строкової служби Артемій Рябчук під час видачі зброї з невстановлених причин розстріляв з автомата Калашникова караул військовослужбовців та втік. Внаслідок стрілянини загинули четверо військовослужбовців і одна цивільна жінка.

Наразі правоохоронці розслідують ймовірну службову недбалість керівництва Нацгвардії та перевіряють інформацію про можливе цькування солдата, який вчинив розстріл. Військовому вже повідомили про підозру в умисному вбивстві, дезертирстві та викраденні зброї та боєприпасів. 

Фотографія обкладинки: dn.gov.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter