У центрі Львова вшанували пам’ять вбитих російськими окупантами дітей: виставили 109 порожніх дитячих візочків

Дата: 18 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У центрі Львова на знак вшанування пам’яті загиблих внаслідок російської агресії в Україні дітей виставили 109 порожніх дитячих візочків.

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий

Фото: фейсбук-сторінка Андрія Садового

Садовий наголосив, що 109 вбитих російськими окупантами дітей – це страшна ціна війни, яку сплачує сьогодні Україна.

“Порожні дитячі візочки на площі Ринок сьогодні – це символи життів тих ангелят, які зараз замість рішучих дій світу, захищають небо над Україною. Ми закликаємо всіх дорослих всього світу єдиним щитом вберегти українських дітей і подарувати їм майбутнє. Вимагайте від урядів інших країн закриття неба над Україною”, – закликав він. 

За даними Офісу генерального прокурора, окрім 109 загиблих дітей, ще щонайменше 130 отримали поранення: найбільше з них постраждали у Київській – 55, Харківській – 34, Чернігівській – 29, Донецькій – 26, Миколаївській – 20, Житомирській – 15, Сумській – 14 та Херсонській – 14 областях.

Україна від першого дня повномасштабного російського вторгнення закликає НАТО закрити небо над країною, аби припинити вбивства мирних людей, однак в Альянсі відмовляються це зробити. Змінити думку іноземних політиків та військових поки не допомогли ні понад мільйон підписів під відповідною петицією, ні численні звернення українців. 

10 березня на Майдані Незалежності у Києві оркестр “Київ-Класик” дав концерт на підтримку заклику до світових лідерів закрити небо над Україною для російської авіації. Його транслювало “Суспільне”. 

Музиканти, які залишилися в столиці, під керівництвом диригента, артиста ЮНЕСКО в ім’я миру Германа Макаренка виконали гімн України та гімн Європи (фрагмент “Оди до радості” Людвіга ван Бетховена), а також низку відомих українських музичних творів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter