У чотирьох громадах Куп’янщини оголосили обов’язкову евакуацію

Дата: 15 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

15 жовтня в Харківській області для всіх мешканців чотирьох громад Куп’янщини, включно з містом Куп’янськ, оголосили обов’язкову евакуацію.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на голову обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання Ради оборони. 

“Це у зв’язку з тим, що погіршується військова ситуація, у зв’язку з тим, що ми не можемо забезпечувати там проведення опалювального сезону, надання електроенергії, надання гуманітарної допомоги, тому що ворог обстрілює критичну інфраструктуру, і відновлення наразі неможливе”, – сказав Синєгубов.

Крім Куп’янської міської громади, за його даними, людей евакуюватимуть з Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад.

Посадовець додав, що під час засідання Ради оборони також схвалили рішення щодо примусової евакуації сімей у Борівській територіальній громаді Ізюмського району. За його інформацією, це приблизно 250 родин.

За словами Синєгубова, евакуаційні заходи довелося посилювати, оскільки люди не хочуть виїздити.

“Є низка рішень, зокрема переправи працюватимуть лише в один бік, лише на евакуацію”, – сказав голова ОВА.

За його інформацією, на лівому березі Осколу в Куп’янському районі залишаються близько 4000 людей, від деяких населених пунктів до лінії фронту – близько 4 кілометрів.

Раніше, 7 жовтня, через постійні російські обстріли та безпекову ситуацію обов’язкову евакуацію оголосили в селах Ізюмське і Богуславка Борівської громади на Харківщині.

Нагадаємо, на Сумщині також продовжується евакуація зі 189 населених пунктів 17 територіальних громад області, загалом з прикордоння області вже евакуювали 36 804 місцевих жителів, з них – 6469 дітей (станом на 13 жовтня 2024 року).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter