У Чехії активістка влаштувала біля російського посольства “криваві” купання в Z-кокошнику

Дата: 09 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Чеська активістка Юлія Левкова 9 травня влаштувала в Празі перформанс перед посольством Росії: одягнула кокошник з літерою Z і плавала в жовто-блакитному басейні з червоною фарбою. 

Про це повідомили на фейсбук-сторінці групи hlas Ukrajiny, яка проводить акції на підтримку України.

Джерело: hlas Ukrajiny

Перформанс мав назву “Росія – фашистська держава”. Дівчина вдавала з себе російського окупанта та купалася в “крові”.

Левкова народилася в Радянському Союзі, але вже 27 років живе в Чехії. За її словами, через це вона гостріше сприймає загрозу з боку Росії та повернення Радянського Союзу.

“Ми виїхали до Чехії як до вільнішої країни з меншою корупцією. Я не хочу, щоб з часом це вплинуло на Чеську Республіку. Я захищаю світ, у якому живу”, – сказала активістка.

Джерело: hlas Ukrajiny

Це лише одна з багатьох акцій, які влаштували активісти 9 травня в різних країнах проти держави-агресора. Зокрема, у польській Варшаві біля пам’ятника радянським солдатам вони встановили інсталяцію у вигляді знищених росіянами українських міст: Маріуполя, Бучі, Ірпеня, Херсона.

Через це послу Російської Федерації у Польщі Сергію Андрєєву довелося відмовитися від традиційного покладання квітів до монумента радянським солдатам.

Нагадаємо, що минулого року українські активістки у Варшаві 9 травня завадили йому ж покласти вінок на цвинтарі радянських воїнів: посла РФ облили “штучною кров’ю”.

Після цього одна з учасниць акції, українська активістка та журналістка Ірина Земляна заявила, що росіяни подали запит до Інтерполу про її розшук.

8 і 9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Водночас у Росії, а також на тимчасово окупованих територіях Півдня та Сходу України окупанти організовують так звані святкування “дня перемоги”, змушуючи населення брати в них участь під тиском.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter