У Чехії затримали підозрюваного у вбивстві 9-річної українки Валерії

Дата: 14 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Вранці 14 червня чеські поліцейські затримали 36-річного громадянина Молдови, якого підозрюють у вбивстві 9-річної українки Валерії у німецькому місті Дебельн.

Про це повідомила поліція Саксонії.

Фото: Bild

“Громадянина Молдови підозрюють у насильницькій смерті девʼятирічної дівчинки з Дебельна, пошуки якої тривали з вечора 3 червня 2024 року”, – зазначили правоохоронці.

Як пише видання Bild, інформацію про підозру також підтвердив старший прокурор Саксонії Інгрід Бургхарт.

Чоловіка шукали в Чехії. За даними поліції, він, ймовірно, керував сріблястим Peugeot 206 CC. Підозрюваного затримали близько 10:15 у ресторані в Празі.

“Ми можемо підтвердити, що наші німецькі колеги звернулися до нас, і ми інтенсивно працюємо над цією справою”, – сказала речниця Головного управління чеської поліції Ірена Піларжова.

Раніше у цій справі також шукали 55-річного українця Геннадія, але підозри з нього зняли, оскільки на момент злочину він перебував у Туреччині, де лікував зуби. Цього тижня він повернувся до Німеччини та допоміг поліції своїми свідченнями.

Геннадій сказав Bild: “Звістка про смерть дівчинки також стала для мене важким ударом, я дуже сподіваюся, що вбивцю швидко знайдуть”.

Нагадаємо, що 3 червня 9-річна Валерія не дійшла до школи. Понад 300 правоохоронців брали участь у пошуковій операції. Востаннє її бачили близько 6:50 ранку, коли вона вийшла з дому, щоб піти на автобус до школи, але там її так і не побачили. У школі не звернули уваги на її відсутність, тому мама дівчинки помітила зникнення лише близько 18:30.

11 червня в лісі поблизу міста Дебельн знайшли тіло Валерії. Його виявили далеко від лісових доріжок, у непрохідній місцевості. Слідчі зосередилися на соціальному оточенні родини. 

Батько дівчинки, військовий Роман Гудзенко, останні два роки бачив своїх дітей лише через екран телефона. Колишня дружина обіцяла привезти Валерію, щойно почнуться канікули, але не зробила цього. Зараз Роман виїхав до Німеччини, його відпустили з фронту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter