У Чечні хочуть закрити “Новую газету” за статті про позасудові страти

Дата: 18 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Міністр друку Чечні, помічник президента республіки Рамзана Кадирова Ахмед Дудаєв закликав закрити “Новую газету”, а також притягнути до відповідальності журналістів видання після публікації статті про позасудові страти в республіці.

Про це повідомила “BBC News Русская служба”.

Джерело: rbk.ru

Дудаєв назвав видання “фейковим”, а його публікації – “мерзенним наклепом”, які “ганьблять честь і гідність героїчних співробітників правоохоронних органів” Чечні.

За його словами, “припинити відверто ворожу діяльність цього видання щодо чеченського народу” від влади нібито вимагають жителі республіки, а в містах вже відбулися мітинги з аналогічними вимогами.

Також в інтернеті з’явився ролик-звернення поліцейських з полку імені Кадирова до президента Росії Володимира Путіна, де ті просять звернути увагу на нібито нападки журналістів на адресу військових підрозділу.

Керівник пресслужби видання Надія Прусенкова у відповідь на заяви Дудаєва зазначила, що дискусія відбувається в публічному полі, а це вже ознака цивілізованості.

За її словами, в Чечні й раніше збирався мітинг, на якому вимагали вибачень від газети через її матеріали про позасудові страти, але вимог про закриття ще не звучало.

“Якщо із закриттям “Нової газети” в Чечні припиняться позасудові страти, припиняться вбивства геїв і взагалі припиняться політичні вбивства як такі, то ми закриємося хоч завтра”, – заявила Прусенкова російському інформканалу “Дождь”.

Раніше стало відомо про те, що міністерство інформації Білорусі забрало статус засобу масової інформації в незалежного видання TUT.by.

Під час протестів, що спалахнули в країні в серпні 2020-го, після президентських виборів, журналісти видання активно висвітлюють події в Білорусі, а кореспонденти Олексій Судник та Надія Калініна були одними з шістьох журналістів, яких на початку вересня засудили за висвітлення протестів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter