У Часовому Яру на Донеччині залишилося близько 500 місцевих жителів

Дата: 21 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Російські військові обстрілюють місто Часів Яр на Донеччині фактично зі всіх видів озброєння, але попри це в місті ще залишається 538 людей. 

Про це 21 липня розповів начальник міської військової адміністрації Сергій Чаус в ефірі загальнонаціонального марафону, пише “Суспільне”.

Зруйнований росіянами Часів Яр. Джерело: телеграм-канал підрозділу ЗСУ “Чорний лебідь”

Він уточнив, що до населеного пункту є шляхи, які можна використовувати для евакуації та іноді завезти гуманітарну допомогу.

Востаннє звідси вивозили людей 19 липня, коли в місто заїжджали волонтери.

“Складно, але працюємо. Треба спланувати рух, спланувати дорогу, по якій ти будеш вертатися. Це може зайняти від години до двох діб. Але ми намагаємось максимально швидко зробити. Якщо зранку отримуємо заявку, то можливо навіть сьогодні або наступного дня вивезти людей”, – розповів Чаус.

Люди дають згоду на евакуацію, коли їхні оселі вже зруйновані російськими обстрілами, пояснив він. Більшість з тих, хто лишився, люди похилого віку. Тож, коли їм намагаються довести необхідність евакуації й кажуть, що їх можуть позбавити життя, зазвичай вони кажуть: “Я прожив свій вік, я у себе вдома, це мій будинок, це моя земля, я не хочу кидати цього”.

“І навіть під страхом смерті люди не хочуть їхати. Але одночасно, коли прилітає поруч, або в будинок, тоді люди починають казати: “Ми готові їхати, допоможіть нам”, – сказав очільник МВА.

Продукти в місто доставляти стає дедалі складніше. За його даними, місцеві жителі мають запаси продуктів з гуманітарних наборів, що їм завозили раніше. Також час від часу до міста вдається доставити найнеобхідніше.

“Не буду розповідати, як це робиться. По крапочці ми намагаємось завозити гуманітарну допомогу навіть зараз”, – заявив Чаус.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що впродовж лише однієї доби 20 липня 2024 року війська РФ здійснили 2652 удари по території Донеччини. Внаслідок цього восьмеро цивільних зазнали поранень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter