У бюджет заклали 300 мільйонів гривень для якісного навчання дітей з особливими освітніми потребами

Дата: 09 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У цьогорічному державному бюджеті на забезпечення якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами виділили 300 мільйонів гривень. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: НУШ

Із загальної кількості грошей, що виділив уряд на освіту у поточному році, найбільше мають витратити на заробітні плати вчителям через надання субвенції місцевим бюджетам. Мова йде про 103,2 мільярда гривень. 

Наступний рядок видатків – 2,5 мільярда гривень – на будівництво шкільних укриттів, що більше ніж у 1,7 раза до 2023 року. Торік з бюджету на облаштування укриттів у навчальних закладах виділили 1,5 мільярда гривень, але до середини жовтня посадовці витратили з них менш ніж 10% виділених коштів. 

Посадовці кажуть, що запланували у 2024-му облаштувати 57 укриттів у 12 областях Україниі У Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях.

Ще 1,7 мільярда гривень виділили на закупівлю обладнання та навчання вчителів предмету “Захист України”, один мільярд гривень – на придбання шкільних автобусів для підвезення учнів і вчителів до закладів освіти, а ще 1,4 мільярда гривень – на закупівлю сучасних засобів навчання, мультимедійного та комп’ютерного обладнання. 

Ще 500 мільйонів гривень витратять на оснащення новітнім обладнанням навчально-практичних центрів профосвіти.

Частина видатків на надання якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами є однією з найменших – 300 мільйонів гривень. Менше грошей запланували витратити на підвищення кваліфікації вчителів, а саме 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що торік у Львові за понад 2,5 мільйона гривень відремонтували укриття на три сотні людей. Втім, судячи зі схеми укриття, там не передбачили пандуса або ж ліфта для тих, хто має інвалідність. Особливістю укриття, на яку звертали увагу місцеві посадовці, є автоматичні двері, які встановили розробники безоплатно. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter