Місцеві посадовці витратили на укриття в школах лише 6% виділених коштів

Дата: 16 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Попри те що місцевим бюджетам на облаштування укриттів у школах виділили 1,44 мільярда гривень субвенції, касові видатки за програмою становлять лише 90,5 мільйона, що не перевищує 6,2% загального обсягу коштів. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення укриття в Києві. Фото: КМДА

У повному обсязі кошти субвенції розподілили Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Чернівецька, Чернігівська області та місто Київ.

Найнижчий показник розподілу субвенції на Львівщині ‒ 21,1 мільйона гривень, або 70,6%.

Найкращі ж показники касових видатків у Хмельницькій області ‒ 12,6 мільйона гривень, або 26,3% розподіленого обсягу, у Вінницькій області – 7,5 мільйона гривень, або 24,4%, у Рівненській області – 11,3 мільйона гривень, або 22,3%, а також у Київській області – 27 мільйонів гривень, або 17,5%.

Кошти субвенції на облаштування укриттів планували витратити на будівництво 48 об’єктів, реконструкцію 26, а також капітальний ремонт 208. Утім, підготовчі будівельні роботи розпочали лише для 157 проєктів.

Проблемою є те, що кошти субвенції не є перехідними на наступний бюджетний період, тож в уряді очікують, що МОН спільно з ОДА активніше працюватиме над ефективним освоєнням коштів як з державного, так і з місцевих бюджетів. 

Нагадаємо, що нещодавно у Львові за понад 2,5 мільйона гривень відремонтували укриття на 300 людей. В укритті є автоматичні двері, втім, судячи з фото та плану-схеми, немає пандуса. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter