У Бучі та районі проведуть безкоштовний ДНК-аналіз для родичів загиблих під час російської окупації

Дата: 30 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У місті Буча та Бучанському районі на Київіщині проведуть безкоштовний ДНК-аналіз для родичів загиблих під час російської окупації: здати зразок ДНК можна буде у вівторок, 3 травня.

Про це повідомили на сторінці Бучанської міськради у фейсбуку.

Масове поховання жертв російських військових в Бучі. Фото: Микола Мирний / ZMINA

“Шановні мешканці Бучі та Бучанського району! Офіс Генерального прокурора спільно з Бучанською міською радою організовує безкоштовний ДНК-аналіз для родичів загиблих під час російської окупації на території нашого району”, – йдеться в повідомленні.

Здати зразок ДНК можна буде у вівторок, 3 травня 2022 року, з 9:00 до 14:00 поруч з Інформаційним центром ритуальної служби Бучі на вул. Польовій, 19.

Для цього необхідно анкету, потім родичів загиблих запросять на зручний для експертів час. З собою треба мати паспорт.

Посилання на анкету тут.

У міськраді уточнили, що судово-медичні експерти вже взяли зразки ДНК від усіх загиблих та померлих, які були знайдені на території Бучанського району з 24 лютого по 28 квітня 2022 року. Відтак ідентифікувати родича можна, співставивши ці зразки ДНК з даними ДНК рідних батьків або дітей.

“Це допоможе слідчим ідентифікувати тіла, які нині числяться в базі неопізнаних, а рідним знайти і поховати своїх родичів”, — пояснили в міськраді.

Додаткову інформацію можна отримати в колцентрі ритуальної служби Бучанської міськради за телефоном: +38 068 328 28 92.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у Київській області правоохоронці виявили тіла 1084 цивільних осіб. Станом на 22 квітня, понад 300 тіл загиблих станом не ідентифікували.

Нагадаємо, що після звільнення Київщини від російських окупантів стало відомо про вбивство російськими солдатами тисяч цивільних — місцевих жителів. Попри наявні фото та відео, а також свідоцтва очевидців, військове керівництво РФ назвало публікацію доказів звірств росіян “провокацією” України.

Росія офіційно називає фото- та відеодокази звірств власної армії на Київщині фейками та запевняє – під час російської окупації в місті не постраждав жоден цивільний. Речниця російського МЗС Марія Захарова навіть звинувачує міжнародні медіа, які показали всьому світу кадри зі звільненої від окупантів Київщини, у “співучасті у злочині у місті Буча”

Водночас усі такі твердження Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Росії щодо воєнних злочинів, зокрема в Бучі Київської області, спростував вебсайт журналістських розслідувань “Bellingcat”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter