У Британії чоловіку, який створював непристойні фото дітей, на п’ять років заборонили користуватися ШІ

Дата: 22 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Великій Британії чоловіку, засудженому за створення більш ніж тисячі непристойних зображень дітей, заборонили користуватись інструментами штучного інтелекту протягом наступних пʼяти років. Цей випадок може створити прецедент для майбутнього моніторингу людей, засуджених за генерування непристойних зображень.

Про це пише The Guardian.

Фото: OffenderWatch

Так, суд зобов’язав 48-річного Ентоні Довера “не використовувати, не відвідувати та не мати доступу” до інструментів штучного інтелекту без попереднього дозволу поліції. Заборона стосується таких застосунків, які можуть створювати реалістичні зображення на основі письмової команди, і вебсайтів для “оголення”, що створюють відверті дипфейки.

Доверу також заборонили використовувати програмне забезпечення Stable Diffusion, за допомогою якого створюють гіперреалістичні зображення із сексуальним насильством над дітьми.

Минулого тижня британський уряд оголосив незаконним створення сексуальних підробок за участю людей, старших за 18 років, без їхньої згоди. За це загрожує штраф.

Якщо ж таке зображення поширять, порушників можуть посадити до вʼязниці. Створення, зберігання та розповсюдження фальшивих зображень сексуального насильства над неповнолітніми було незаконним і раніше.

Нагадаємо, що минулого року українець, на імʼя Денисзапустив AI-стартап Makenude.ai, який дозволяє віртуально “роздягнути” будь-яку жінку. Засновник залишається анонімним, але його ініціатива вже спричинила критику та осуд з боку користувачів мережі через надмірну сексуалізацію. 

Так, щоб “роздягнути” жінку, користувач має обрати й завантажити її фото, яке відповідатиме вимогам сервісу. Після цього він отримає цю ж світлину, але з оголеними частинами тіла, згенерованими штучним інтелектом. Проєкт має різні типи підписки: від $9,99 до $299 на місяць.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter