У Британії більш ніж половина дівчат віком від 11 до 21 року користуються соцмережами попри сексизм і переслідування

Дата: 08 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Нове дослідження організації Girlguiding у Великій Британії показало, що дівчата та молоді жінки віком від 11 до 21 року продовжують активно використовувати соціальні мережі, незважаючи на те що дедалі частіше стикаються з небажаними сексуальними зображеннями та кіберсталкінгом. Страх пропустити важливі події спонукає їх залишатися на платформах.

Про це повідомляє The Guardian.

Фото: Robin Utrecht / Rex / Shutterstock

Так, результати опитування показують, що більш ніж половина підлітків продовжують користуватися популярними платформами, такими як тікток, снепчат і вотсап, хоча кожна п’ята з опитаних дівчат повідомила про випадки переслідування в інтернеті, а понад третину – про отримання небажаних сексуальних зображень.

Приблизно 85% респонденток заявили, що щодня стикаються з виявами сексизму, причому трохи більш ніж половина з них стикаються із сексистськими зауваженнями в реальному житті, а майже три чверті відчувають це в онлайн-середовищі.

Також майже половина опитаних (47%) зазначили, що сексизм і мізогінія змушують їх почуватися менш безпечно і через це вони почуваються тривожно, думаючи про своє майбутнє. Цей показник є вдвічі вищим у порівнянні з даними десятирічної давності.

Адвокатка Girlguiding Джія поділилася своїм досвідом, зазначивши, що постійно відчуває тиск через нереалістичні стандарти краси та нормалізацію сексизму. Вона вважає, що це створює відчуття вразливості й незахищеності серед дівчат.

Вона також додала, що постійна присутність в онлайн-середовищі лише загострює цю проблему. Хоча соціальні мережі створюють відчуття більшого звʼязку, вони також призводять до постійного осуду, порівняння через бодішеймінг, сексистські жарти, переслідування в мережі та обʼєктивацію. Це, за її словами, посилює відчуття самотності та знижує самооцінку, що лише ускладнює позитивне бачення майбутнього.

Виконавча директорка Girlguiding Анжела Солт, додала, що сексизм залишається поширеною проблемою, через яку багато дівчат почуваються вразливими та незахищеними. Водночас вона зазначила, що організація задоволена тим, що уряд серйозно ставиться до проблеми зростання рівня мізогінії.

Нагадаємо, що, згідно з результатами нового дослідження Відкритого університету (Open University), жінки й дівчата частіше стикаються з жорстоким поводженням і погрозами в соцмережі Х (колишній твіттер), якщо порівнювати з іншими соціальними платформами.

Читайте також: Терпіти не можна, долати: що таке мізогінія і як вона стає першим кроком до насильства над жінками 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter