У боях під Бахмутом загинув журналіст Олександр Савоченко (уточнення)

Дата: 27 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У боях під Бахмутом на Донеччині загинув уродженець Чернігівщини Олександр Савоченко. До повномасштабної війни він працював у столиці журналістом.

Про це повідомляє “Чeline” з посиланням на Коропську селищну раду.

Олександр Савоченко. Фото: “Українська правда”

“У боях за Україну під Бахмутом загинув наш земляк Олександр Савоченко з Поліського, 1986 року народження. 25 лютого, із самого початку повномасштабної збройної агресії російського ворога він добровольцем пішов захищати Україну”, – йдеться в повідомленні.

До війни Олександр працював у Києві спочатку на СТБ, згодом в інформагентстві Франс Пресс, пізніше на “Суспільному”. Робив аналітичні сюжети, зокрема про економіку та політику. 

“Ми планували з ним співпрацю в кінці минулого року, він думав ставати регпредставником ІМІ по Київській області… У нього залишилися дружина, батьки, старший брат та бабуся”, – розповіла виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк

Згодом стало відомо, що новину про загибель воїна зі сторінки органу місцевого самоврядування — Коропської селищної ради — прибрали. Про це повідомило онлайн-видання Чеline.

Попри це, “на жаль, з великою ймовірністю можна констатувати, що все ж інформація правдива”, — написали журналісти після спілкування з представником місцевої влади.

Вони наголосили, що всіх деталей їм не розповіли, але підтвердили, що дійсно була така інформація та поки її довелося видалити.

Кореспонденти Чеline поговорили телефоном з головою Коропської громади Володимиром Куніциним.

“Так, дійсно, цю страшну новину повідомила староста одного із населених пунктів. Я вам скажу так, давайте почекаємо трошки. І всі ми, і рідні воїна до останнього сподіваємося, що він живий… Хоча є певна невтішна інформація… Але дай Бог, щоб всі ми помилилися і воїн був живий”, — зазначив він.

Нагадаємо, що 21 липня стало відомо, що журналіст видання про авто “InfoCar” Микола Рачок загинув на війні з російськими окупантами. 58 бригада, де служив журналіст, прийняла нерівний бій з численним загоном “Ліга” ПВК Вагнера.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter