У Болгарії на рік продовжили тимчасовий захист для українських біженців

Дата: 26 Січня 2024
A+ A- Підписатися
Рада Міністрів Болгарії ухвалила рішення щодо продовження тимчасового захисту для українських біженців, які прибули до країни після 24 лютого 2022 року.
 
Про це повідомляє видання Novinite.
 
Ілюстративне зображення. Фото: ЕРА

Продовження набуде чинності 4 березня 2024 року і триватиме один рік.

Це ухвалення відбулося після рішення Європейської комісії щодо продовження дії Директиви про тимчасовий захист, що підкреслює колективні зусилля, спрямовані на розв’язання гуманітарних проблем, спричинених війною. Таким чином Болгарія та інші європейські країни підтверджують свою прихильність наданню безпечного притулку тим, хто його шукає.

Нагадаємо, 28 грудня минулого року  Кабмін Болгарії прийняв рішення продовжити до кінця квітня 2024 року схему державної підтримки для розміщення українців, які отримали тимчасовий захист, рятуючись від повномасштабного вторгнення РФ.

Раніше ZMINA повідомляла, що 19 жовтня 2023 року Європейський Союз остаточно продовжив дію Директиви тимчасового захисту ЄС для біженців з України до березня 2025 року. Наявність тимчасового захисту не унеможливлює подання заяви на отримання статусу біженця чи інші форми захисту, доступні в країнах ЄС.

У грудні минулого року Європейська комісія виділила понад 65 мільйонів євро для Болгарії, Чехії, Польщі та Румунії, які приймають на своїй території українських біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter