У Білорусі трьом “рейковим партизанам” загрожує смертний вирок

Дата: 29 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Трьом “рейковим партизанам” у Білорусі загрожує вирок у вигляді страти. Підозрювані підпалили релейну шафу.

Про це повідомляє моніторингова група “Белорусский гаюн”. 

Фото: Gazeta.ua

“У Білорусі з моменту початку вторгнення Росії в Україну почалася “рейкова війна”. Після вдалих підпалів релейних шаф силовикам таки вдалося затримати частину партизанів, до яких під час затримання застосували вогнепальну зброю. За підпал релейної шафи трьом білорусам загрожує смертна кара”, – йдеться у повідомленні.

При цьому зазначено, що дії партизанів нібито “завдали шкоди національній безпеці Республіки Білорусь” і розцінюються як “зрада Батьківщини”.

Білоруська влада оцінила збитки, заподіяні діями обвинувачених, на суму понад 55 тисяч білоруських рублів (близько $16,2 тисячі).

Обвинуваченим 29, 33 та 51 рік. Правозахисники назвали їхні імена – Дмитро РавичДенис Дикун та Олег Молчанов

Нагадаємо, що у Білорусі редактор “Вікіпедії” отримав три роки “домашньої хімії” через внесення правок до матеріалів про напад Росії на Україну. Марк Бернштейн – відомий активіст і популяризатор вільної “Вікіпедії”, який входить до 50 найкращих редакторів російськомовної “Вікіпедії”, автор понад 200 тисяч правок та низки статей, зокрема про Голокост та історію СРСР.

Крім того, головну редакторку “Нового часу” Оксану Колб у Білорусі засудили до 2,5 року обмеження волі. Видання активно висвітлювало події та протести в Білорусі проти режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка із серпня 2020 року, а їхні журналісти зазнавали переслідувань з боку місцевої влади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter