У Білорусі суд ухвалив рішення про ліквідацію компанії – власника порталу Hrodna.life

Дата: 26 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Економічний суд міста Гродно в четвер, 26 серпня, зобов’язав до 30 листопада 2021 року ліквідувати компанію “Гродна Лайф Медыя”, яка є власником порталу Hrodna.life.

Про це повідомляє білоруська служба “Радіо Свобода”.

Джерело: svaboda.azureedge.net

Рішення ухвалено на підставі “факт порушення організацією закону”, зокрема через поширення “екстремістської інформації”. 

Представників “Гродна Лайф Медыя” на засіданні суду не було.

Раніше сайт Hrodna.life та його журналісти вже зазнавали репресій з боку білоруської влади. Так, 31 травня після виклику дільничного на “бесіду” у відділок міліції міста Гродно затримали редакторку спецпроєктів видання Ірину Новік.

30 травня був затриманий головний редактор Hrodna.life Олексій Шота – ексспівробітник видання TUT.BY. Згодом його відпустили, але порушили стосовно нього справу через поширення нібито екстремістських матеріалів. Санкція за це, згідно з білоруськими законами, – штраф у розмірі до 14,5 тис. білоруських рублів (близько 5,7 тис. доларів США).

У березні 2021-го Шоту вже штрафували на 12 тис. білоруських рублів (близько 4,8 тис. доларів США) за матеріали з посиланнями на телеграм-канал, визнаний владою Білорусі екстремістським.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter