У Білорусі працівникам “Пресклубу Білорусь” продовжили строки утримання за ґратами

Дата: 24 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

У Білорусі ще на два місяці продовжили строки утримання під вартою працівників “Пресклубу Білорусь” Юлії і Петра Слуцьких, Алли Шарко та Сергія Ольшевського.

Про це у фейсбуці повідомила донька засновниці “Пресклубу Білорусь” Олександра Слуцька.

Строки утримання під вартою продовжили ще на 2 місяці, до 23 червня. Результатів податкової перевірки немає. Нібито збиток, який нарахували ще на самому початку, давно погашений родичами. Слідчих дій з Юлією і Петром Слуцький, Аллою Шарко і Сергієм Ольшевським не ведеться. Вони просто сидять”, – написала Олександра Слуцька.

Загалом, політв’язні перебувають за ґратами вже чотири місяці.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 202 року у Мінську, очільницю незалежного журналістського об’єднання “Пресклуб Білорусь” і кількох її колег, які перебувають під вартою, звинуватили в ухиленні від сплати податків і пов’язаних кримінальних злочинах. 

Засновниці “Пресклубу Білорусь” Юлії Слуцькій висунули обвинувачення в ухилянні від сплати податків в особливо великому розмірі. Покарання за цією кримінальною статтею передбачає до 5 років обмеження волі. 

Білоруські правозахисні організації визнали політв’язнями засновницю “Пресклубу Білорусь” Юлію Слуцьку, а також її колег Аллу Шарко, Сергія Ольшевського, Петра Слуцького та Ксенію Луцкіну, яких звинуватили в ухиленні від сплати податків і пов’язаних кримінальних злочинах.

Фотографія обкладинки: Press Club Belarus

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter