У Білорусі інтернет-ресурси місцевої служби “Радіо Свобода” знову визнали “екстремістськими”

Дата: 09 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

7 грудня у Білорусі Міністерство інформації знову внесло інтернет-ресурси місцевої редакції “Радіо Свобода” до “республіканського списку екстремістських матеріалів”.

Про це повідомляє Білоруська служба “Радіо Свобода”.

Як пише видання, Гомельський суд 7 грудня ухвалив рішення відповідно до якого”екстремістськими матеріалами” наразі вважаються сайт Білоруської служби “Радіо Свобода”, її сторінки у твіттері, телеграмі, ютубі та тік-тоці. 

До переліку ресурсів з “екстремістськими матеріалами” в Білорусі також потрапили і платформи інших мовних сервісів “Радіо Свобода”: тік-ток-канали української та російської редакцій.

Відповідно до чинного білоруського законодавства виготовлення, розповсюдження та зберігання (передплата) інформаційних матеріалів, визнаних екстремістськими, тягне за собою адміністративну відповідальність як для видавців, так і для користувачів.

Нагадаємо, у грудні 2021 року Білоруське МВС внесло до списку “екстремістських формувань” інтернет-ресурси Білоруської служби “Радіо Свобода”. “Екстремістськими” оголосили також матеріали, які видання поширює у своєму телеграм-каналі та на ютубі

Сайт білоруської редакції Радіо Свобода заблокований на території Білорусі з серпня 2020 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter