Білоруську адвокатку політв’язнів Сергія Тихановського та Віктора Бабарика позбавили ліцензії

Дата: 26 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

У Білорусі виключили з колегії адвокатів Наталю Мацкевич, яка захищала в суді політв’язнів Сергія Тихановського та Віктора Бабарика.

Про це вона повідомила у твіттері.

Джерело: babariko.vision

“Змінюю статус на НЕадвокат. Колеги вирішили виключити мене зі своїх гордих лав. Мені їх було шкода… Дякую добрим людям за підтримку! Підзахисним – стійкості”, – написала вона.

Джерело: твіттер Наталі Мацкевич

Мацкевич, яка вважається одним з найавторитетніших білоруських адвокатів, відсторонили від виконання професійних обов’язків 12 жовтня нинішнього року за наказом міністерства юстиції через розпочату стосовно неї дисциплінарну справу, йдеться в повідомленні правозахисного центру “Весна”.

Раніше адвокатка брала участь у резонансних політично мотивованих справах: захищала білоруського банкіра та опозиційного політика Віктора Бабарика, керівника незалежної профспілки РЕП Геннадія Фединича, представляла інтереси матері зниклого опозиціонера Юрія ЗахаренкаУляни Захаренко. Також захищала колишнього кандидата на посаду президента, блогера Сергія Тихановського, суд над яким із 24 червня в Гомелі йде в закритому режимі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Білорусі довірені особи опозиціонерки, екскандидатки на посаду президента країни Світлани Тихановської отримали по шість років колонії. Їх звинуватили нібито в підготовці заворушень і захоплення адміністративних будівель у Гомелі.

Нагадаємо, що із серпня минулого року в Білорусі не закінчуються протестні акції невдоволених фальсифікаціями на виборах президента. Перегони, за офіційними даними, виграв Олександр Лукашенко, однак результати незалежних підрахунків указують на перемогу кандидатки від опозиції Тихановської

Від початку протестів, за даними правозахисників, від репресій у Білорусі постраждали близько 30 тисяч людей. Також щонайменше шестеро учасників акцій зникли безвісти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter