У Берліні обов’язковими стали захисні маски FFP2

Дата: 29 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Влада Берліна зобов’язала населення використовувати маски з вищим ступенем захисту типу FFP2.

Про це повідомляє DW.

Відтепер у громадському транспорті, на прийманні в лікарів, у медичних установах, магазинах, а також закладах культури Берліна носити звичайні медичні маски заборонено. Рішення щодо респіраторів FFP2, як зазначають медіа, спричинило різку критику в соцмережах. 

Ще до введення обмежень у Берліні влада федеральної землі Баварія зобов’язала населення носити респіратори FFP2 в громадських місцях. Уже декілька місяців під забороною в країні й використання саморобних масок.

Респіратори FFP2 призначені для захисту від забруднювальних речовин у навколишньому повітрі та не пропускають аерозолів, а також пилу і диму. Існують три класи FFP масок, а цифра в назві позначає кількість частинок, які маска має фільтрувати. Однак такі респіратори не отримали широкого розповсюдження, адже їх необхідно змінювати щодня. Також критикують респіратори через їхню ціну, що становить від 3 до 6 євро за штуку. 

Нагадаємо, що в Україні суди зазвичай ухвалюють рішення на користь громадян, коли вирішують, чи карати їх за відсутність маски. Станом на червень минулого року, правоохоронці встигли виписати штрафів на 5 мільйонів гривень за це. У листопаді ухвалили закон, який дозволяє штрафувати за перебування без масок у громадських спорудах і транспорті. За перші чотири дні його дії поліція встигла скласти протоколів на понад 2 тисячі людей. 

Водночас у Чернівецькій області суд не став карати чоловіка за те, що він був без маски на зупинці громадського транспорту. Судді вирішили не штрафувати порушника, адже, відповідно до статті 8 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, його мала забезпечити маскою держава. Також відмовилися штрафувати за відсутність маски й львів’янку, яка під час карантину вийшла на роботу, щоб пошити маски.

Фотографія обкладинки: AP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter