У Берліні невідомі напали на активістів під посольством Ірану, які вийшли підтримати жіночі протести

Дата: 31 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Берліні невідомі особи побили кількох протестувальників, які на ніч залишилися під посольством Ірану, щоб висловити солідарність із протестами в країні за демократію і права жінок. 

Як повідомляє The Guardian з посиланням на поліцію Берліна. 

Фото: The Guardian

У ніч на неділю, близько першої ночі, охоронець посольства побачив трьох чоловіків із закритими обличчями, які зірвали прапори й плакати з написами “Іранці хочуть демократії” та “Жінки хочуть вільного життя” з автомобіля-каравану учасників акції, припаркованого назовні. Після цього вони спробували вломитися всередину.

Поліція Берліна заявила, що невідомі намагалися відчинити двері фургона, в якому перебували четверо чоловіків віком 34, 37, 55 та 63 років.

Одного з учасників акції нападники вдарили палицею, іншого – збили з ніг, ще один отримав легке поранення ноги, можливо ножем. Четвертий потерпілий розповів поліції, що на нього націлювали вогнепальну зброю. 

На фото автомобіля протестувальників під посольством можна бачити щось схоже на прапор України, однак у тексті про це не згадують. 

Нагадаємо, що заворушення в країні почалися через смерть 22-річної курдської жінки Махси Аміні. Вона впала в кому після того, як її затримала поліція моралі 13 вересня в Тегерані за нібито порушення закону, який вимагає від жінок покривати волосся хіджабом або носити хустку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter