У Берліні невідомі кинули коктейлі Молотова в будівлю єврейської громади

Дата: 18 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч проти 18 жовтня невідомі скоїли напад на будівлю єврейської громади в німецькій столиці Берліні. Вони кинули дві пляшки з коктейлем Молотова в бік будівлі громади.

Про це в соцмережі X повідомила громада Kahal Adass Jisroel.

Фото: Kahal Adass Jisroel

Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

У будівлі розміщені кілька єврейських установ, зокрема синагога громади Kahal Adass Jisroel, а також школа.

Поліція повідомила, що розслідує “спробу серйозного підпалу”, під час якої двоє людей підійшли до синагоги пішки о 3:45 ранку і кинули дві пляшки із запальною сумішшю, які вибухнули на тротуарі поряд з будинком. Нападники з закритими обличчями втекли.

Вранці 18 жовтня, коли розслідування вже тривало, невідомий 30-річний чоловік стояв перед синагогою і вигукував антисемітські гасла. Він під’їхав на електроскутері до входу в будівлю громади й намагався щось витягнути із сумки. Його заарештувала поліція.

Поліція також повідомила, що вночі в міських районах Нойкельн і Кройцберг, а також поблизу знаменитих Бранденбурзьких воріт Берліна відбулися заворушення між мусульманами та поліцією, під час яких кілька офіцерів зазнали поранень.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, який виступав перед журналістами під час поїздки до Єгипту в середу, заявив, що Німеччина не підтримує насильницьких і антисемітських протестів і що захист єврейських установ буде ще більше посилений.

Нагадаємо, що в серпні голова ультраправої католицької організації Civitas П’єр Іллар заявив, що в 1791 році у Франції “відбулася подія – натуралізація євреїв”, і закликав позбавити їх французького громадянства. Після цього міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен розпорядився розпустити Civitas.

Це висловлювання різко засудили французькі політики та Союз єврейських студентів Франції. Вони закликали очільника МВС Франції почати розслідування, оскільки “антисемітизм повинен бути покараний без жодних послаблень”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter