У Бердянську окупанти б’ють, роздягають посеред вулиці та затримують містян, які вийшли на протест проти окупації

Дата: 20 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Бердянську на Запоріжжі російські окупанти почали бити та затримувати місцевих мешканців, які вийшли на акцію протесту проти окупації міста. 

Про це повідомляє Громадське.

Скріншот відео акції

Росіяни захопили Бердянськ 27 лютого. Невдовзі вони також захопили місцеву радіостанцію та почали тероризувати жителів, зокрема, розстріляли автівку з цивільними та вбили чоловіка, який відмовився віддавати свій мобільний телефон. Попри це мешканці Бердянська виходять на акції протесту та вимагають від росіян забиратись геть. 

На акцію 20 березня на набережній зібрались щонайменше 200-250 людей. Вони тримали прапори України, співали пісні, а згодом вирушили центральною вулицею до виконкому, зайнятого окупантами. 

Місцева мешканка, яка поспілкувалась з журналістами, розповіла, що через деякий час загарбників стало більше й вони почали оточувати учасників акції. Через це близько 60 людей вирішили вертатись до набережної і їх почали бити, валити на землю, роздягати та обшукувати. Окрім цього було чутно й постріли у повітря. Нині не відомо, що з ними сталось, ймовірно, їх затримали, адже неподалік від місця стояли два автозаки.

Решту людей почали відтісняти, погрожуючи стрілити в ноги. 

На відео, оприлюднених журналістами, видно, як окупанти у чорній формі зі зброєю кладуть людей на землю. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter