“Смерть ворогам”: у Бердянську жителі вимагають від російських солдатів забиратися геть

Дата: 28 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У Бердянську, який тимчасово захопили російські військові, жителі вийшли на мирний мітинг та вимагають від окупантів забратися геть. 

Про це повідомили в Запорізькій ОДА. 

Фото: Запорізька ОДА

Люди зібралися під стінами виконкому, який захопили російські військові, і навпроти їхніх танків та іншої ворожої техніки кричать “Путін – х*йло!”, “Смерть ворогам!”, “Російський корабель, йди на х*й” та “Банду геть!”.

За даними виконувача обов’язків міського голови Бердянська Олександра Свідла, станом на 13-ту годину російські війська перебувають на території міста і в будівлях виконкому та Нацполіції. 

Як повідомляла “Українська правда”, в Бердянську під час операції із захоплення міста постраждало двоє осіб: одного вбито, другого поранено. Потерпілі, ймовірно, охоронці підприємства “Бердянські жниварки”.

Також розформували Бердянський відділ поліції, а міська влада відмовилася від співробітництва з окупантами. Частина комунальних служб працює. Міський транспорт зупинився.

Крім того, про погрози вбивством від окупантів повідомила родина священика Православної церкви України Олега Ніколаєва

Скриншот листування з російськими окупантами. Фото: Укрінформ

Журналісти просять, щоб усі міжнародні організації стежили за ситуацією, а українські партизани спробували евакуювати родину.

Нагадаємо, що на Донеччині нині найгарячішими точками вважають Маріуполь і Волноваху. Волновасі загрожує гуманітарна катастрофа: місцеві жителі змушені постійно сидіти в підвалах, а електрики та газопостачання немає. Місцева влада каже, що не може привезти мешканцям їжу та воду, адже об’єкти інфраструктури зруйновано.

Відомо, що 24 лютого російський президент Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну. За чотири дні, за даними українського МОЗ, через обстріли окупантів загинули щонайменше 16 дітей.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter