“Не дав мобільного телефона”: у Бердянську російський військовий застрелив місцевого мешканця

Дата: 28 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У Бердянську військовослужбовець Збройних сил Росії застрелив місцевого жителя через те, що він не дав йому мобільний телефон, щоб зателефонувати додому.

Про це повідомили в Запорізькій обласній державній адміністрації.

Запорізька ОДА коментує, що в такий спосіб виконується так звана “військова операція”, метою якої є “захист українців, жертв знущань та геноциду”.

Крім того, російські війська займаються мародерством та вчиняють грабежі. Доказами цього є відео з камер магазинів та заправок, а також з камер місцевих мешканців. Вони всі є у відкритому доступі в соцмережах.

Раніше МВС України повідомляло, що в окупаційних вояків вилучили телефони перед наступом. У відомстві  зауважували, що полонені не мають змоги зв’язатися з рідними, а тому їм надають таку можливість.

Напередодні міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив про загибель 16 дітей в Україні через повномасштабне вторгнення російських окупаційних військ, яке почалося 24 лютого.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтесь із детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter