У Бельгії 10 тисяч людей вийшли на вулицю, щоб нагадати про жінок, убитих удома

Дата: 25 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

У Брюсселі близько 10 тисяч людей вийшли на марш проти насильства над жінками.

Про це повідомляє DW.

Акцію приурочили до Міжнародного дня усунення насильства проти жінок, який відзначається 25 листопада. Учасники маршу виставили жіноче взуття, пофарбоване в червоний колір, як символ жінок, які постраждали внаслідок домашнього насилля. Організатори акції стверджують, що з 2017 року в країні 98 жінок були вбиті своїми чоловіками або партнерами. 

Як відомо, проблема домашнього насильства стоїть гостро і в Україні. Проведене нещодавно дослідження з питань рівності між чоловіками та жінками показало, що понад вісім мільйонів українців мають серед знайомих жертв домашнього насильства. Найбільше від домашнього насильства потерпають жінки (83%), проте деякі з опитаних згадали, що серед їхніх знайомих, які стали жертвами насилля, були й чоловіки (2%).  

Із січня поточного року в Україні систематичне вчинення фізичного, психологічного чи економічного насильства щодо подружжя, або колишнього подружжя, або особи, з якою винний перебував чи перебуває в сімейних чи близьких стосунках, мешкає або мешкав разом, є злочином. За цей час українські суди ухвалили вже щонайменше п’ять вироків за домашнє насильство. 

Нещодавно в Києві чоловіка відправили до в’язниці за знущання з дружини. Він довгий час на очах у дітей ображав нецензурними словами свою дружину, залякував, принижував та погрожував їй фізичною розправою. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter