У базі членів незаконних збройних формувань уже понад 2 мільйони записів – Нацполіція

Дата: 13 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У базі даних про членів незаконних збройних формувань, яку створило Міністерство внутрішніх справ, понад 2 мільйони записів.

Про це розповів керівник Національної поліції України Ігор Клименко в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Фото: Korrespondent.net

“Ми з першого дня допомагали спецслужбам боротися з такими групами на території столиці, області, всієї України. Для цього в нас створено базу “Блокпост”, куди було внесено понад 2 млн даних про членів незаконних збройних формувань як анексованого Криму, так і так званих “ЛНР” і “ДНР”, – сказав Клименко.

За його словами, до бази внесли всіх правопорушників з поліцейської бази, які могли бути завербованими або стали колаборантами.

“Ми цю базу постійно поновлюємо, вона значно розширилася з початку війни: була інформація на 300 тисяч осіб, а за ці місяці війни ми збільшили її до понад 2 млн”, – додав очільник Нацполіції.

Клименко зауважив, що правоохоронці перевіряють через “Блокпост” і систему всіх пасажирів потягів і тих, хто перетинає блокпости.

“Під час перевірки за цією базою ми виявили понад 230 людей, які перебували в розшуку, передали їх відповідним органам, також встановили більш ніж 1500 підозрілих осіб, які можуть бути причетними до диверсійної та колабораційної діяльності. Виявили майже пів тисячі розшукуваних автівок”, – розповів голова НПУ.

Клименко також повідомив, що міжнародні партнери передали українській поліції програму для встановлення особи за обличчям. Її ефективність – 75% ймовірності зі встановлення особи.

“Як це працює? У кожного поліцейського є планшет. І, наприклад, поліцейський, який чергує на вокзалі, може ідентифікувати особу за цією програмою, вона більш повна і мобільна, ніж наша база”, – додав Клименко.

Нагадаємо, що в Росії систему розпізнавання облич використовують для того, щоб ідентифікувати та затримати учасників антивоєнних акцій, а також знайти журналістів, які працювали на акціях. Уже відомо про такі випадки в Москві, Нижньому Новгороді та Санкт-Петербурзі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter