У Росії систему розпізнавання облич використовують для затримання учасників антивоєнних акцій

Дата: 13 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Росії систему розпізнавання облич використовують для того, щоб ідентифікувати та затримати учасників антивоєнних акцій.

Про це пише ОВД-Інфо.

Затримання учасника антивоєнного пікету в Москві, 12 червня 2022 року. Джерело: телеграм-канал ОВД-Інфо

Так, у день Росії, 12 червня, за допомогою цієї системи в московському метро затримали 35 людей, які раніше вже брали участь у протестних заходах, пише видання. 

Як зазначають правозахисники, силовики казали активістам, що на них стояло орієнтування “День Росії”. Серед затриманих опинилися кореспондент Sota Петро Іванов, наукова журналістка Ася Казанцева, Ольга Бажанова, на яку в березні складали протокол за статтею про порушення правил проведення акції, активісти та учасники попередніх протестів.

У пояснювальній записці, яку писала Казанцева, поліцейські вимагали вказати, що з нею “проведено профілактичну бесіду про те, що людям, які мають адміністративні затримання у минулому, не слід заходити у метро на день Росії”.

Як пише ОВД-Інфо, станом на 21:00 12 червня по всій Росії затримали 67 людей за участь в антивоєнних протестах, більшість із них (43) – у московському метро. 

У путінській Росії не вперше використовують систему розпізнавання облич для “стримування” незгодних з офіційною владою. Раніше ZMINA вже розповідала про те, що силовики за її допомогою знаходять протестувальників та журналістів, які працювали на акціях. Відомо про такі випадки в Москві, Нижньому Новгороді та Санкт-Петербурзі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter