У Батумі оштрафували українку, яка протестувала проти прибуття лайнера з росіянами

Дата: 11 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У Грузії Батумський міський суд визнав винною в непокорі законній вимозі поліції українку Марину Чобанян, яка брала участь у протестах проти прибуття лайнера з російськими туристами в Батумі 31 липня.

Про це повідомляє видання “Новости–Грузия”.

Фото: RFE / RL

У суді жінка заявила, що її безпідставно затримали. Крім того, за її словами, це відбулося настільки агресивно і раптово, що вона в перші секунди у стані шоку не зрозуміла, що відбувається, тому інстинктивно стала відмахуватися руками. Але суд не взяв до уваги її аргументи.

Суддя заявив, що вона не мала права бити поліціянтів чи махати на них руками. Суд зняв з Чобанян обвинувачення в дрібному хуліганстві та порушенні громадського порядку, але зрештою все одно оштрафував на 2 тисячі ларі (понад 28 тисяч гривень).

Українка заявила, що буде оскаржувати вирок.

“Я подаватиму апеляцію. Мене звинуватили в непокорі “законній вимозі” поліції, яка не змогла довести підстави для своїх дій. Суд, знявши звинувачення в дрібному хуліганстві, сам підтвердив, що підстав для затримання не було, тоді в чому полягає “законна вимога”?” – запитує жінка.

Нагадаємо, що 31 липня протестувальники зібрались у Батумі, щоб не дати російським туристам зійти на землю. Влада в порту встановила металеві загорожі та затримала 23 людей. Серед них є ще один громадянин України – Дмитро Закревський. 

Окрім пересічних громадян РФ, на борту судна, за даними журналістів, були також відомі пропагандисти війни, як-от Мітя ФомінДмитро Колдун та інші. У російських медіа після серії акцій протестів поширюють інформацію, що лайнер більше не заходитиме до Батумі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter