У Барселоні поліція затримала чоловіка, який малював символи окупаційних військ РФ на історичних пам’ятках

Дата: 30 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

В іспанському місті Барселона поліція затримала вандала, який малював неонацистські символи Z і V та писав погрози на місцевих історичних пам’ятках. Правопорушником виявився українець російського походження.

Про це повідомляє пресслужба поліції Каталонії.

Фото: mossos.gencat.cat https://www.online.ua

За повідомленням поліції, чоловіка звинувачують у двох злочинах, пов’язаних із заподіянням шкоди історичній спадщині, двох злочинах, пов’язаних із погрозами, і одному злочині на ґрунті ненависті.

За даними правоохоронців, вандалом виявився 57-річний громадянин України російського походження, який впродовж вересня та жовтня намалював кілька графіті з символом Z, свастикою та погрозами російською мовою. Його малюнки знайшли на будівлі, де знаходиться українська асоціація “Джерело”, фасаді кафедрального собору Барселони, палацу Женералітету та Будинку архідиякона.

Розслідування почалося 14 вересня після появи графіті з символами Z і V на фасаді собору Барселони та на території, де розташоване українське товариство. 

Фото: mossos.gencat.cat https://www.online.ua

У результаті перевірки поліція встановила, що затриманий, намалювавши графіті, оприлюднював їх у своїх соціальних мережах, для ширшого розповсюдження.

11 жовтня в районі Побленоу з’явилися нові зображення з такою ж символікою, як і попередні, але цього разу вони містили погрозливі та образливі тексти на адресу українського народу та громадян російського походження, які проживають у Барселоні та виступають проти вторгнення в Україну.

На початку цього тижня поліція розпочала операцію, щоб спробувати знайти ймовірного злочинця, і нарешті пізно ввечері 28 жовтня його заарештували поблизу району Барселонета. Це 57-річний чоловік, який народився в Росії, але родом з Донбасу.

Затриманого доставили до суду, але пізніше відпустили під заставу.

Нагадаємо, у квітні парламент Молдови в третьому читанні підтримав поправки до законодавства, які передбачають заборону на використання георгіївської стрічки, а також російської неонацистської символіки  Z, V, якими користуються війська РФ у війні з Україною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter