Парламент Молдови схвалив заборону георгіївської стрічки та символів V і Z

Дата: 14 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
Парламент Молдови в третьому читанні підтримав поправки до законодавства, які передбачають заборону на використання георгіївської стрічки, а також російської неонацистської символіки Z, V, якими користуються війська РФ у війні з Україною.
 
Про це повідомляє видання TV8.md.
 
Феодосія

Ініціативу підтримали 53 депутати від правлячої партії “Дія та солідарність” (ПДС). Опозиція виступила проти цього законопроєкту та пікетувала трибуну парламенту.

Отже, у Молдові забороняється використання чорно-помаранчевих стрічок та прапорів, а також літер V і Z – символи, які асоціюються з російсько-українською війною.

У разі порушення фізичним особам загрожують штрафи до 9 000 леїв (14 350 грн), а юридичним – до 18 000 леїв (28 700 грн).

Як повідомлялося, парламент Молдови 7 квітня проголосував у другому читанні за законопроєкт про заборону використовувати георгіївську стрічку, а також символи Z і V, які російські війська використовують під час вторгнення до України.

24 лютого Російська Федерація почала новий етап війни проти України. Загарбники обстрілюють і бомблять мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення.

Нагадаємо, 1 квітня в Україні Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7214, який забезпечує захист України в інформаційному просторі, забороняє використання російської неонацистської символіки Z, V та визнає Росію державою-терористом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter