В Афганістані бойовики вбили співака і музиканта, який критикував “Талібан”

Дата: 30 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

В Афганістані бойовики вбили відомого співака і музиканта, виконавця народної музики Фавада Андарабі, який критикував рух “Талібан”.

Про це пише видання The Times Now з посиланням на сина музиканта.

Фавад Андарабі. Джерело: @BamiyanLove / twitter

За даними журналістів, таліби прийшли додому до виконавця в афганській провінції Баглан 28 серпня 2021 року. Чоловіка вивели з дому і розстріляли.

У своїх піснях Андарабі стверджував, що Афганістан ніколи не підкориться угрупованню “Талібан”, і підтримував тих, хто бореться з бойовиками.

Смерть музиканта також підтвердив колишній міністр внутрішніх справ Афганістану Масуд Андарабі у своєму твіттері.

Раніше Верховна комісарка ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила про численні докази тяжких злочинів талібів, включно зі стратами мирних афганців. За її словами, вона має велику кількість свідчень про тяжкі злочини талібів в Афганістані, а саме масові страти цивільного населення, обмеження стосовно жінок та придушення протестів проти встановлення влади бойовиками.

Водночас незалежні експерти ООН з прав людини в спільній заяві зазначили, що багато афганців змушені переховуватися, оскільки бояться репресій.

Нагадаємо, таліби захопили столицю Афганістану 15 серпня та заявили про “завершення війни” в країні. Вони вже встигли заявити про те, що дотримуватимуться прав жінок та не мститимуться тим, хто співпрацював із західними країнами. Однак заяви членів ультрарадикального ісламістського руху не підтверджуються новинами, які надходять з Афганістану. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter